اخبار

صفحه نخست اخبار
نکات مهم صورتحساب الکترونیکی اصلی ،اصلاحی ،ابطالی ،برگشت از فروش

نکات مهم صورتحساب الکترونیکی اصلی ،اصلاحی ،ابطالی ،برگشت از فروش

نکات مهم صورتحساب الکترونیکی اصلی ،اصلاحی ،ابطالی ،برگشت از فروش

1. موضوع های صورتحساب الکترونیکی اصلی ،اصلاحی،ابطالی و برگشت از فروش است.

2. اولین صورت حسابی که برای خریدار خود ارسال میکنید صورتحساب اصلی می گویند.

3. به فاکتور های ابطالی و اصلاحی و برگشت از فروش صورتحسابهای ارجاعی می گویند.

4. صورتحساب های ارجاعی مانند صورتحسابهای اصلی دارای شناسه یکتای مالیاتی 22 رقمی می باشد و باید به کار پوشه ارسال شود.

5. برای تغییر تاریخ باید صورتحساب را ابطال کرده و صورتحساب جدیدی ارسال کنید.

6. برای تغییر شناسه کالا یا خدمت باید صورتحساب اصلی را ابطال کرده و صورتحساب جدید را ارسال کنید طبیعتا لازم است تاریخ آن در 21 روز گذشته باشد.

7. اگر فاکتور اصلاحی ارسال کرده باشید و هنوز تایید نشده باشد فاکتور مرجع یا اصلی آن را ابطال کنید ، فاکتور (فاکتورها) اصلاحی هم ابطال خواهد شد.

8. جهت تغییر اطلاعات خریدار لازم است صورتحساب را ابطال کرده (صورتحساب ابطالی را ایجاد و به کار پوش ارسال کنید) و پس از آن ویرایش اطلاعات را انجام داده و صورتحساب جدیدی را به کارپوشه ارسال کنید.

9. کد شعبه خریدار و کد شعبه فروشنده جزو موارد اصلاحی نبوده و لازم است صورتحساب را ابطال کرده و صورتحساب جدیدی ایجاد کنید.

10. برای تغییر روش تسویه (نقدی،نسیه،نقدی/نسیه) و مبلغ صورتحساب اصلاحی ایجاد و به کار پوشه ارسال کنید.

11.

زمانی که از حد مجاز عبور کرده باشید خریدار شما امکان تایید صورتحساب نخواهد داشت. لذا پس از رفع خطای حد مجاز لازم است صورتحساب اصلاحی ایجاد کرده و بدون تغییر به کار پوشه ارسال کنید تا خریدار بتواند از اعتبار خود استفاده نمایند. (این طبق قانون اعلام شده است) اما پیشنهاد میشود ، برای جلوگیری از محاسبه دوباره صورت حساب به جای صورتحساب اصلاحی ، صورتحساب قبلی را ابطال کرده و صورتحساب جدیدی ایجاد نموده و به کار پوشه ارسال نمایید .البته اگر فصل مالیاتی فاکتور اصلی گذشته باشد این پیشنهاد مفید نخواهد بود.

12

. تلاش کنید تا صورتحسابهای ابطالی و اصلاحی خودرا در فصل خودش به کار پوشه ارسال کنید چرا که تاریخ ارسال به کارپوشه ملاک محاسبه آن برای اظهارنامه فصل است و آثار مالیاتی آن در فصل فعلی محاسبه خواهد شد. برای مثال اگر در تاریخ 1 تیر ماه 1403 تصمیم بگیرید برای 30 خرداد 1403 صورتحسابی ایجاد و به کار پوشه ارسال کنید ،آثار مالیاتی آن در تیر ماه محاسبه خواهد شد. همچنین این مورد درباره صورتحسابهای ارجاعی نیست صدق می کند.

13

. در صورت حساب با موضوع برگشت از فروش نباید ما به التفاوت را فاکتور کنیم بلکه باید مقدار برگشت داده شده را کم کرده و باقی مانده را در فاکتور لحاظ کنید .برای مثال اگر اصل فاکتور 7 میلیون تومان بوده است و 3میلیون تومان برگشت خورده شما باید فاکتوری به مبلغ 4میلیون تومان با موضوع برگشت از فرشو ارسال کنید در واقع برگشت از فروش همان اصلاحی منفی است.

14

. اگر صورت حساب مرجع خود اصلاحی / برگشت از فروش باشد ،برای صدور صورت حساب اصلاحی / برگشت از فروش وضعیت مرجع حتما باید یکی از وضعیت های (تایید شده /تایید سیستمی /عدم نیاز به واکنش) باشد. برای مثال بعد از ایجاد صورت حساب اصلی و ایجاد یک صورت حساب اصلاحی می خواهید مجددا صورتحساب اصلاحی را اصلاح کنید ،به واکنش خریدار دردو مورد قبلی نیاز به دارید یعنی خریدار باید به هردو یا یکی از صورت حساب ها واکنش نشان داده باشد .پیشنهاد می کنیم در حالی که چند صورتحساب اصلاحی برای یک فاکتور ساخته اید ،ان هارا ابطال کرده سپس صورتحساب جدیدی به کار پوشه ارسال کند.

15. تاریخ و زمان صدور صورتحساب با موضوع اصلاحی ابطالی یا برگشت از فروش ،باید از تاریخ و زمان صدوور صورتحساب اصلی بزرگتر باشد یعنی تاریخ و زمان بعد ازآن باشد.(طبیعتا نمی توان صورت حسابی که هنوز ارسال نشده را اصلاح یا ابطال کرد)

16. مهلت ابطال فاکتور در سامانه مودیان محدودیت زمانی ندارد فقط باید در نظر داشت تاریخ اطلالی 21روز گذشته باشد و بدانید اثار مالیاتی آن در فصل فعلی محاسبه خواهد شد.

17.

رعایت بازه های زمانی مجاز صدور صورتحساب با موضوع اصلاحی ابطالی یا برگشت از فروش ابلاغ شده از سوی سازمان الزامی است طبق مستندات 7روز بوده و درحال حاضر 21 روز قبل است یعنی میتوانید از امروز تا 21 روز قبل صورتحساب را ارسال کنید.(از15/08/1403-مهلت 12 روز اعلام شده است)

18. روی صورتحساب مرجع با هروضعیت و یا ارجاعی با وضعیت در انتظار واکنش میتوان صورتحساب ابطالی صدر نمود.لازم به ذکر است : الف)امکان صدور صورتحساب ابطالی روی صورتحساب مرجع در صورتی میسر است که صورتحساب ارجاعی ان در وضعیت در انتظار واکنش یا رد شده باشد. ب)چنانچه صورتحساب ارجاعی در وضعیت تایید شده باشد صورتحساب مرجع آن ا نمی توان مجددا به عنوان صورتحساب مرجع استفاده نمود. نکته امکان استفاده از صورتحساب الکترونیکی ابطالی به عنوان صورتحساب مرجع وجود ندارد.به عبارتی دیگر بعد از ابطال یک صورتحساب دیگر نمی توان برروی ان هیچ نوع صورت حساب ارجاعی صادر کرد.

19. هرصورتحساب فقط میتواند به عنوان مرجع یک صورتحساب ابطالی قرارگیرد.

20. به صورت همزمان امکان استفاده از یک صورتحساب مرجع در صورتحساب اصلاحی و یا برگشت از فروش ابطال نشده وجود ندارد.

21. در الگو صادرات نمی توان صورت حساب برگشت از فروش ثبت کرد یعنی فقط می توانید صورتحساب اصلاحی و ابطالی ارسال کنید.

22. صورتحساب های صادرات به صورت نوع دوم یعنی بدون اطلاعات خریدار ارسال می شوند.

23. در صورت حساب های نوع دو (بدون اطلاعات خریدار ) و صورت حساب های صادرات روش تسویه نقدی است.

24. در صورتحسابهای پیمانکاری نیاز به شناسه یکتای ثبت قرارداد فروشنده می باشد که این شناسه از ثبت قرارداد منعقد شده بین طرفین در سامانه مودیان به دست خواهد آمد که الزاما این قرارداد ثبت شده باید در وضعیت تایید شد قرارگرفته باشد

تعداد نظرات: 0

نظرات خود را به اشتراک بگذارید